Godt at vide

Alle motorkøretøjer skal være registreret og have nummerplader. Det gælder også knallerter, både små og store, og traktorer (bortset fra visse landbrugstraktorer).
 
Biler skal have to nummerplader - en foran og en bagpå. Motorcykler og påhængskøretøjer skal kun have nummerplade bagpå, og indregistrerede traktorer skal kun have nummerplade foran. Nummerpladerne følger bilen, så længe den er registreret - uanset om du sælger den.
 

Mistet nummerplade

Hvis en nummerplade bliver væk eller bliver ulæselig ved beskadigelse, skal du anmelde det til et skattecenter.
 

Hvad laver motorkontoret?

Motorkontoret står får registrering af biler, nummerplader og ejerskifte af bil. Det er altså på motorkontoret indregistrering af biler foregår. Man får udlevet nummerplader og foretager ejerskifte af biler på sit lokale motorkontor. Du skal selv sørge for at ansøge om en registreringsattest via SKAT's hjemmeside.
 

Nummerplader til min bil?

For at få nummerplader til en bil, skal man henvende sig på motorkontoret, HUSK at medbringe original registreringsattest og billedlegitimation.
En bil kan tildeles midlertidige nummerplader for en kort periode, hvis bilen skal køres til bilsyn på et værksted eller af andre grunde transporteres i en kortere periode.
 
Det er også på motorkontoret du kan råd og vejledning ang. bortkomne nummerplader og bestille nye nummerplader til din bil. For at få permanente nummerplader skal bilen registreres. Det kræver dels at bilen er synet og at man har den originale registreringsattest med. Dette gælder uanset om der er tale om en ny bil, en brugt bil, eller en importeret bil.
 

Afmelding af køretøj

Motorkontoret står for afmelding af en bil, hvis bilen i en periode ikke skal indregistreres. Hvis bilen eksporteres til udlandet eller hvis bilen skal skrottes. Motorkontoret tager sig af al registrering af biler i det såkaldte køretøjsregister.
 

Ejerskifte af køretøj

Hos os kan du også foretage ejerskifte af et køretøj. Medbring original registreringsattest samt billedID (f.eks. pas eller kørekort).
 
Synshallen Kærvej ApS | CVR: 31748739 | Kærvej 71 A, 6400 Sønderborg  | Tlf.: 7443 1212